OVER INN DE VIJF SINNEN

Welkom in onze bed en breakfast “Inn de Vijf Sinnen”

Je overnacht en ontbijt in ons historisch pand aan de Elfhuizen, gelegen aan het grote marktplein van “Hollands oudste stad” Geertruidenberg. In de middeleeuwen was dit een zogenaamd Kanunikkenhuis, dat vroeger bij de kerk hoorde. De gewelfkelder onder ons huis stamt uit eind 13, begin 14e eeuw. Op een steenworp afstand van de terrassen, café's, restaurants, winkeltjes en de jachthaven van het oude stadje.
Onze rookvrije B&B heeft een eigen ingang en de afsluitbare kamers liggen op de eerste verdieping. Je kunt dus gaan en staan wanneer je wilt.


De naam Inn de Vijf Sinnen is zorgvuldig gekozen. De 'inn' staat voor het karakter van een Engelse herberg.
Genieten bij ons doe je met alle vijf je zintuigen:

- Het zien van ons prachtige huis aan de historische Markt.
- Het ruiken van de geuren van het ontbijt prikkelen je eetlust.
- Het proeven van de verse broodjes en al het lekkers.
- Als je je oor te luister legt, geniet je van de rustige omgeving, het fluiten van de vogels en de nostalgische carillonklanken van de kerktoren.
- Kortom: Je voelt je heerlijk in deze oase van luxe en rust.

 

“De voorkamer”
De voorkamer ligt aan de voorkant van het pand met uitzicht over de Markt met zijn ruim 200 jaar oude linden bomen.
Authentieke details zijn in de voorkamer bewaard gebleven. Uiteraard hebben onze kamers eigen santair.

 

“De achterkamer”
De achterkamer is heerlijk rustig en goed te verduisteren met een rolluik. Deze kamer heeft airconditioning.
Uiteraard hebben onze kamers eigen santair.

 

De Keuken
De volledig ingerichte keuken is voorzien van alle gemakken. Je kunt zelf koffie en thee zetten.
Het ontbijt staat ‘s-ochtends voor je klaar, zodat je zelf bepaalt hoe laat je eet.
Heb je speciale ontbijt wensen? Laat het ons weten!

GEERTRUIDENBERG, HOLLANDS OUDSTE STAD

In 1213 verleende Graaf Willem I van Holland ‘Sint Geertruidenberg’ stadsrechten, als eerste stad in het Graafschap Holland. In de late middeleeuwen was de stad een belangrijk handelscentrum, waar graven en edelen bijeen kwamen om hun belangen te behartigen. De Hoekse en Kabeljauwse twisten in 1420 en de Sint Elisabethvloed in 1421 maakten een eind aan die welvarende handelsfunctie van Geertruidenberg. De stad werd een grensvesting en maakte deel uit van het Graafschap Holland en het latere Gewest Holland. De strategische ligging maakte Geertruidenberg ook een gewild bezit voor elkaar bevechtende mogendheden. Zo wisten tijdens de Tachtigjarige Oorlog de Spanjaarden de stad in 1589 te kopen van de Engelsen, die eigenlijk aan de zijde van de jonge Republiek vochten. Vier jaar later heroverde Prins Maurits de stad weer tijdens het Beleg van Geertruidenberg. Pas vanaf 1813 hoort Geertruidenberg definitief bij Brabant. In 2013 vierde de stad Geertruidenberg haar 800-jarig jubileum.
En oja, even voor de goede orde: Geertruidenberg is de oudste stad VAN Holland en Dordrecht is de oudste stad IN Holland.